Chlorella pyrenoidosa GW
Na rozdíl od ječmene obsahuje chlorella i vlákninu, která má velmi detoxikační schopnosti a dokáže na sebe vázat vše co našemu organismu nesvědčí.
Společnost Green Ways se zaměřuje především na kvalitu a proto spolupracuje s nejrenomovanější zpracovatelskou společností na světě. Užitečné vlastnosti chlorelly jsou odbornou veřejností sledovány již od roku 1890.
Jak a kde chlorella působí v lidském těle:
Působí především ve střevech, hlavně v tlustém střevě, kde se voda odčerpává ze stolice do těla. Současně s vodou přechází do těla i hodně škodlivin, které předtím játra s velkou námahou vyprodukovaly a přes tenké střevo poslaly dál – marná snaha jater. Škodlivé látky se běžně ze střeva dostávají zpět do těla a ukládají se v bezprostředním okolí. Důsledkem toho jsou počínaje určitými roky gynekologické problémy u žen, obtíže s prostatou, rakovina a další onemocnění, která vždy souvisí se zvýšením škodlivých látek v okolí – v tomto případě nedokonalém přerozdělování škodlivých látek od jater směrem dolů. Naštěstí chlorella obsahuje růstový faktor CGF, jehož prostřednictvím se v těle proti tomu daří bojovat.
Chlorella před užitím je vysušená a scvrklá v bobulce. Po opuštění žaludku se z ní uvolňují výživné látky a vitamíny, dává nám vše, co nám rostlina může poskytnout. Naopak dobrovolně bere s sebou vše, co nepotřebujeme.
Každý začátek s chlorellou může přinést potíže – organizmus není zvyklý na vlákninu, protože běžná strava ji neobsahuje. 20-30 bobulek chlorelly je velkou zátěží, protože střevo do této doby spalo.
Chlorella je biomagnet na škodlivé látky, které nasává a všechny je pohlcuje – všechny, které by se mohly obracet proti nám.
Proč chlorella odebírá jen špatné látky a ne ty dobré? Chlorella má stejnou stavbu buňky jako my lidé, musela se po dobu 2,5 milionu let prosazovat proti virům, bakteriím, houbám a negativním vlivům okolního prostředí. A tak se stalo, že nebezpeční nepřátelé chlorelly jsou i našimi životu nebezpečnými nepřáteli. Naopak řasu proto můžeme přijímat pozitivněji než dříve.
- omlazuje organismus
- čistí a zásobuje naše tělo
- vitalizuje buňky
- zvyšuje imunitu a sexuální výkonnost
- působí zásadotvorně
- podporuje trávení
- stimuluje růst a vývoj člověka
- působí preventivně proti rakovině
- pomáhá diabetikům
- zmírňuje záněty, vředy a alergie
- působí proti stresu
- chrání srdce a cévy, snižuje cholesterol
Chlorella se zaměřuje a cílí tam, kde je to potřeba v rámci celkového zdraví člověka – působí na zdraví buněk. To je silný argument. Neexistuje žádný klasický lék, který by se staral o zdraví buněk. Jsou léky proti vysokému tlaku, antibiotika ničící nejen bakterie ale i buňky, hormony nahrazující nedostatečnou produkci hormonů v těle, přípravky blokující a potlačující kyseliny v žaludku…
Detoxikace díky obsahu vlákniny
V počátcích zkoumání se řasa nejevila nutričně využitelná díky pevnému obalu - buněčné stěně. Proto se stěna narušuje, aby zelený Trezor svůj poklad vydal. Vláknina je třívrstvá a má vyjímečnou schopnost vázat toxický odpad ze stravy. Postupně se v nás ukládají těžké kovy a jedy ze stravy a ovzduší (letité usazeniny na stěnách našich střev váží až 12 kilogramů). Vláknina chlorelly tento odpad váže a odvádí z těla. Vylučování jedů je tím 3-7x urychleno! Chlorellová vláknina odpadní látky mechanicky strhává a díky absorpční schopnosti je odvádí z těla. Tím podpoří vyprazdňování i snížení hmotnosti (ne odbourávání tuku, ale odpadních látek).
Očistný a kosmetický vliv chlorofylu
Chlorella je jednobuněčná, smaragdově zelená, mikroskopická řasa. Její nádherná zeleň napovídá, že je nejbohatším zdrojem chlorofylu - rostlinného barviva. Vnitřní očista chlorofylem je zdravotní, kosmetickou i estetickou záležitostí. Užívání chlorelly je buněčnou hygienou. Chlorella obsahuje 10x víc chlorofylu než vojtěška a urychluje hojení ran, vředů a zánětů. Očistné jarní kůry účinkují především díky enzymům a chlorofylu. Organismus se zbaví zimních nečistot a zlepší se okysličení krve.
Zásadité působení - základ očisty
Dík sladkostem, vařené a živočišné stravě trpíme nerovnováhou kyselin a zásad. Kyselé prostředí působí na buňky doslova ničivě. Naopak, nebezpečným organismům (především plísním) vytváří živnou půdu. Díky nerovnému prostředí prohrávají obranné buňky v boji s rakovinnými. Díky nerovnováze prohrává mikroflóra v boji s ničivými plísněmi. Zdravé novorozeně má vnitřní prostředí slabě zásadité. Pacienti v pokročilém stadiu rakoviny vykazují vysokou kyselost. Zásadotvornost zlepší podmínky poškozeným obranným mechanismům. Vznikne tak méně buněčného odpadu. Chlorella není lékem a přece léčí.
Probiotické - omlazující působení růstového faktoru
Dr. Fujimaki z Japonska izoloval substanci pojmenovanou CGF (Chlorellas Growt Factor- chlorellový růstový faktor). Je to vitalizující složka nacházející se pouze v chlorelle a nejbohatší na ní je Chlorella pyrenoidosa.
CGF z chlorelly dělá unikátní produkt.
Růstový faktor CGF - působí jako probiotikum - podporuje růst lactobacilů ve střevu což je důležité při užívání antibiotik, zlepšuje se vstřebatelnost živin a schopnost vylučování toxínů Vláknina - působí na hybnost a čistění střeva, váže na sebe těžké kovy.
CGF unavené buňky doslova oživuje. Příkladem je vliv na střevní mikroflóru. Ta rozkládá a tráví potravu. CGF až 4x urychluje její růst! Bez mikroflóry nestrávíme prospěšné látky. CGF podporuje očistné pochody vitalizací buněk. I CGF posílí organismus ke své pomoci.
Chlorella a stavební kameny života
Řasy jsou na minerály bohatší než suchozemské rostliny. Chlorella obsahuje 20x víc železa než špenát. Díky jemu, vitamínům řady B, C a chlorofylu bojuje s chudokrevností. Vápníku má 11x více než kravské mléko! Hořčík podporuje nervovou a svalovou činnost. Její minerály jsou organicky vázány a jsou maximálně využitelné!
Chlorella je konzerva plná vitamínů. V obsazích několika vitamínů absolutně vede. Např. supermolekuly vitamínu B12 obsahuje víc než hovězí játra či pivovarské kvasnice... Je přebohatá i na další vitamíny řady B. Tím zvyšuje odolnost proti stresu. Obsahuje molekuly mládí - antioxidanty, vitamín C (17x více než pomeranče), a především betakaroten (10x víc než karotka).
Minerály z organismu doslova vytěsňují těžké kovy. Minerály pomáhají buňkám přijmout vodu a tím umožňují vyplavení toxinů. Při jejich nedostatku se jedovaté látky látky do organismu hůře zabudují.
Chlorella - preventivní a omlazující potravina
Moderní teorie vidí příčinu stárnutí v působení volných radikálů. Antioxidanty zastavují jejich vražedné, kakskádovité působení a chrání buněčné stěny. Snižují množství buněčného odpadu, čímž zpomalují proces stárnutí. Buňky chráněné antioxidanty žijí radostněji a déle. Antioxidanty odpad neuklízí, ale brání jeho vzniku. Tím čistí a omlazuje orgasmus na molekulární úrovni.
Při běžném oparu (herpes simpex) se úspěšně bojuje aminokyselinou lysinem. Jiná aminokyselina - fenylalanin. Zrychluje myšlení. Aminokyselina tryptofan naopak tlumí bolest a zkvalitňuje spánek. Skladba chlorelly je zajímavá i proto, že obsahuje málo aminokyseliny methioninu, kterou některé rakoviny potřebují k růstu. Vyživuje tak pouze buňky zdravé a buňky zvrhlé nechává hladovět. Omlazující vliv mají i nukleové kyseliny RNA a DNA.
Proč Chlorella pyrenoidosa?
V roce 1974 byly japonské úřady nuceny zavést standard kvality pro dovážené chlorellové produkty. Ty byly výrazně rozdílné v kvalitě zpracování i kvalitě biomasy. V roce 1995 byl v Japonsku výrobce Chlorelly Green Ways licencován k dovozu a prodeji svých produktů v kategorii "léčivých potravin". Větší záruka kvality neexistuje.
Kvalita výroby
Kvalitu i cenu chlorelly ovlivňuje mnoho faktorů. Většina výrobců používá průběžnou sklizeň, která je ekonomická pro výrobce, ale nejistá ve kvalitě výstupu pro zákazníka. Chlorella Green Ways je pěstována v pásmu s vyrovnaným slunečním jasem. V jiných zeměpisných šířkách a v nevyrovnaném klimatu je chlorella vystavena kolísavým podmínkám, čímž klesá její užitná hodnota. Japonské úřady dohlíží, aby prodávaná biomasa obsahovala pouze deklarovaný druh řasy. Výrobce Chlorelly Green Ways používá nejlepší separační (oddělovací) metody a v jejího nádržích rostou pouze nejkvalitnější kmeny pyrenoidosy. K nejvyšší kvalitě předurčuje pyrenoidosu výběr předcházející samotnému pěstování. V laboratořích se sleduje zdraví a síla chlorellových buněk. Do venkovních nádrží se přenesou pouze nejvitálnější vzorky, kde se množí osm dní do dne sklizně. Nádrže se pročistí a opět "osadí" novou, geneticky nejzdravější kulturou. Existují různé metody k oddělení buněk od kultivačních nečistot. Nejčastější metody používají k proplachování chemikálie, které se těžko odbourávají. Náš výrobce používá bezkonkurenční komplex mikroskopických filtrů a odstředivek, které buňky chlorelly oddělí a pročistí bez použití chemikálií.
Stravitelnost chlorelly Green Ways a nezávislé testování: Dr. L. Lewis (Duke University) analyzoval předložené, jemu neznámé vzorky. Z předložených vzorků byla účinně narušena pouze buněčná stěna Chlorelly Green Ways. Patentovaná dezintegrační metoda výrobce řasy Green Ways (systém STEAM) je výjimečná schopností buněčnou stěnu rozbít a zároveň uchovat hodnotu buněčného jádra. Chlorella pyrenoidosa je nezávisle (průběžně) testována japonskými kontrolními úřady - má minimálně 76% a vyšší stravitelnost! To je jeden z nejvyšších údajů nezávislých laboratoří! Výrobce Green Ways předkládá aktuální výsledky a zaručuje standard kvality. Dokonalé surovině sluší dokonalé zpracování.
Podrobnější informace jsou zde: Výroba a kvalita chlorelly GW
Metoda „STEAM“
Je nová generace sprejového sušení, kterou používá výrobní společnost Taiwanchlorella k zajištění nejvyšší kvality produktu Chlorela pyrenoidosa Green Ways. Při metodě Steam dochází ve speciálním výparníku za vysokého tlaku k mžikovému „odpaření“ tj. vysušení chlorellových buněk . Při tom zároveň dojde k mikroskopickému narušení buněčných stěn, což zaručí vysokou stravitelnost až 80%. Předností této metody je vysoká vstřebatelnost i šetrnost k nutričním látkám. Ty jsou uchovány uvnitř buněčných stěn (nedochází k vylití buněčného jádra) a jsou chráněny před oxidací. Je tak zaručena maximální vstřebatelnost neporušených živin. Steam také zaručuje dlouhodobější skladovatelnost produktu.
Má mladý ječmen oproti sladkovodní řase nějaké přednosti?
- Mladý ječmen je zásadotvornější.
- Mladý ječmen má 100% vstřebatelnost.
- Mladý ječmen má větší antioxidační schopnost
Doktor, který nezná, nepotřebuje a nechce chlorellu, je ignorant.